Stress – hjælp til selvhjælp

Er du (ved at blive) stresset, er det allervigtigste, at du lige nu passer bedst muligt på dig selv, din krop og mentale sundhed, så du kan bevare dit overblik og overskud.

Der er 3 ting, som du kan være opmærksom på, der hjælper dig her og nu.
Det er søvn, fysisk bevægelse og mental afslapning:

– Søvn:
Skab en god søvnrutine ved at gå i seng og stå op på samme tid de næste uger. Sørg for at få nok nattesøvn, gerne 7-9 timer, det har din krop ekstra brug for, når du er stresset. På den måde skaber du overskud til dagen i morgen. Er du træt i løbet af dagen, så hvil dig højst 30 min., ellers går det ud over nattesøvnen.

– Fysisk bevægelse:
Sørg for at bevæg dig i roligt tempo, f.eks gå en tur ( i naturen), cykle eller lav blid yoga. Gerne en halv time, men mindre er bedre end ingenting. Det vil hjælpe din krop med at brænde de ophobede stresshormoner af.

– Mental afslapning;
Lyt til afstressende musik, guidet kropsskanning, eller andet beroligende, hvor du flytter dine tankers fokus væk fra arbejde/bekymringer/tanker. Det hjælper din overbelastede hjerne med slappe af. Der findes meget hjælp at hente i App’s eller på you-tube, så søg her, og find en, du kan lide at lytte til.

Der er mange, både indre og ydre, grunde til at opleve stress, f.eks følelsen af at blive presset, eller have for lidt tid til alt det, der skal nås.
Presset kan komme flere steder fra. Det kan være arbejdspres fra kollegaer/chef eller familien. Det kan være pga. pludselig opstået sygdom/død/krise hos nogen, du holder af. Det kan også være pres fra din egen indre chef, der har travlt med at fortælle dig om alt det, du skal og bør gøre. Eller måske har du haft travlt så længe, at du har glemt dig selv og dine egne værdier.
Tiden er ofte også en faktor, fordi det kan opleves som om, at der er for få timer i døgnet til at det, vi gerne vil, eller føler at vi skal. Ingen kan trylle mere tid frem. Men hvad vi prioriterer at bruge tiden til, kan vi gøre noget ved.

Via stresscoaching kan jeg hjælpe dig med at stille skarpt på, præcist hvad der stresser dig, samt finde ud af, hvad der er vigtigst for dig at anvende den tid, du har til rådighed til.
Det giver dig redskaber til at håndtere fremtidige udfordringer og bevare overblik på trods af pres.
Kontakt mig på mobil 24669625, og lad mig uddybe præcis, hvad jeg kan hjælpe dig med.